L'hort de Touba Kolong

Primera collita a l'hort de Touba Kolong
Primera collita a l'hort de Touba Kolong

El projecte de l'hort a Touba Kolong neix el 2006 amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament agrícola de les dones de l’associació “Toubakolong Women’s Kambeng Kafo” i, per extensió, de tot el poblat de Touba Kolong. 

 

L'hort disposa de 6 hectàrees de terreny cultivades, gràcies a la construcció d’un pou, l'adquisició i instal·lació d’un generador i d’una bomba d’extracció d’aigua, la construcció d’un tanc d'aigua de 15 m3, la construcció d’una xarxa de distribució d’aigua per al reg en tota la superfície de cultiu, la construcció d’una tanca protectora metàl·lica de 2 metres d’alçada al llarg de tot el perímetre de l’hort i la construcció de dues casetes de 20 m2 per a l’emmagatzematge i protecció de les collites, les eines i la maquinària. 

 

Després de 6 anys, hem recollit els fruits del nostre esforç conjunt. Amb molta satisfacció, emoció i orgull compartits, hem vist com 151 dones treballen diàriament al “nostre” hort de Touba Kolong. De cadascuna d’aquestes dones hi depenen no menys de 10 persones, sobretot infants, de manera que més de 1.500 persones gaudeixen ara, i per sempre, d’unes condicions de vida més dignes gràcies a Som un Bloc.

L'escola de Njaba Kunda

Un dels dos edificis de l'escola de Njaba Kunda
Un dels dos edificis de l'escola de Njaba Kunda

El projecte de construcció d'una escola a Njaba Kunda neix l'any 2008 de la mà d'Unomasunomas, El Casal i l'escola Servator de Sabadell, amb l'objectiu de possibilitar el desenvolupament autònom i la qualitat de vida de tota la comunitat.


L’escola ja està construïda, i disposa de dues aules amb tot l’equipament i el material necessari per poder impartir les classes, però encara no ha pogut ser inaugurada.

 

 

 

La granja apícola de Berefet

Taller de fusteria de Berefet
Taller de fusteria de Berefet

 Des de l'any 2006, l’ONG  “The future is our country” està desenvolupament un projecte per al desenvolupament econòmic autònom i sostenible de la comunitat de Berefet, amb la construcció d'una granja apícola i d'un taller de fusteria.


L'escola Ramon Llull de Barcelona, de la mà de El Casal i d'Unomasunomas, està col·laborant des de l'any 2010 en la implantació de nous ruscos per a la producció de mel.

 

La venda de la mel i de la cera reverteixen en els diferents projectes que l’ONG The future is our country desenvolupa en el poblat, com ara suport a les dones, formació professional per a l’elaboració de derivats de l’apicultura com espelmes o sabó, i que estant significant una millora de les condicions de vida de la comunitat